2014. január 21., kedd

KANDALLÓ ÉPÍTÉSE - KÉSZ KANDALLÓBETÉT BEÉPÍTÉSÉVEL


 Egy lakás felújítása során került sor az alábbi kandalló beépítésére. Az első képen a lecserélésre váró kályha látható. Mivel az első emeleten volt a lakás és fa födém volt, szükség volt egy beton aljzat készítésére. A falat a szoba felé alul és felül megvéstük és később a szoba felől szellőző rácsokkal zártuk le, ami a meleg levegő cirkulációját szolgálja. A kandalló aljzata ytongból készült, feljebb bontott téglából falaztunk, ezen belül pedig samott téglákat helyeztünk el annak érdekében, hogy a hőt tovább tárolja a falazat. A felső részt fém szerkezetre szerelt tűzálló gipszkartonból készítettük:


























































Az alábbi képeken egy struktúra készítését láthatjuk, az anyaga : Rigipsz Rimano 6-30 volt, amit először spaklival felvittünk a kívánt minta szerint, majd még a teljes kötés előtt egy vizes szivaccsal letompítottuk az éleket és így egy egyenletlen de mégis dekoratív felületet kaptunk:














Az alsó képen a szoba felőli oldalon a két szellőző nyílást láthatjuk, az alsón a hideg levegő megy be, felül pedig a meleg levegő érkezik a szobába.


Részletesebb leírást itt talál a fenti munkánkkal kapcsolatban:

KANDALLÓ ÉPÍTÉSE KÉSZ KANDALLÓBETÉT FELHASZNÁLÁSÁVAL - RÉSZLETES LEÍRÁS



Ha a bontott tégla falazás ismertetőjét szeretné elolvasni, kérem kattintson az alábbi linkre:

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BONTOTT TÉGLÁBÓL FALAT - FALAZÁSI ALAPISMERETEK



A bontott tégla fal fugázásáról itt olvashat egy részletes cikket:

HOGYAN FUGÁZZUNK BONTOTT TÉGLÁBÓL KÉSZÜLT DÍSZFALAT ?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése